2–3-VUOTIAAT JA AIKUISET YHDESSÄ

TREENI 2–3-vuotiaille

2–3-vuotiaiden ryhmissä lapset liikkuvat yhdessä vanhempiensa kanssa. Lapsen ja aikuisen yhteinen INTO Sports TREENI on hauska, mukaansatempaava ja monipuolinen treeni molemmille.

Lapsi pääsee harjoittelemaan opittavia taitoja turvallisessa ympäristössä. Aikuinen on mukana rohkaisemassa, kannustamassa, varmistamassa turvallisuuden ja näyttämässä mallia. Vanhemmat osallistuvat samoihin tehtäviin kuin lapsetkin, ja hiki nousee pintaan!

Sovellamme tunneilla harjoitteita ja tehtäviä muun muassa musiikkiliikunnasta, tanssista, voimistelusta, kamppailulajeista, palloilulajeista sekä yleisurheilusta – pienelle liikkujalle sopivassa muodossa. Hyödynnämme monipuolisesti välineitä ja telineitä kuten palloja, patjoja, pehmopalikoita, köyttä, rekkiä, renkaita, puolapuita, hyppynaruja, hernepusseja, trampoliinirataa, vanteita ja niin edelleen. 

Vuoden aikana opimme jo ainakin satoja tapoja liikkua! Puhumattakaan siitä, mikä määrä parivuotiaan pursuavaa energiaa tunneilla puretaan…

Leikin lomassa lapset opettelevat toimimista toisten kanssa ja yksinkertaisten sääntöjen noudattamista. Jo pienestä pitäen tunneille tuodaan myös toisen kannustamiseen ohjaavat rutiinit.

Valitse tuntipaikkasi tuntikalenterista ja varaa verkkokaupasta!

2–3-vuotias on oppimisensa alkutaipaleella usealla saralla

  • Liikkuminen, käsitteiden ja puheen oppiminen sekä yksin ja toisten kanssa olemisen taidot etenevät jo vauhdilla, mutta toisaalta oman aikuisen tukea ja turvaa tarvitaan vielä usein.
  • Itsenäistymisen ja samalla turvan tarve aiheuttavat ristiriitaisia tilanteita myös tunnetasolla ja siksi välillä kiukuttaa. Aikuista tarvitaan antamaan kannustusta ja ohjausta, jotta lapsi oppii hiljalleen toimimaan itsenäisesti ja itsetunto vahvistuu.
  • Uteliaisuus ja halu kokeilla ovat hallitsevia ominaisuuksia.
  • Perusliiketaitojen harjoitusta tarvitaan paljon, jotta perusta monimutkaisemmille taidoille tulee vahvaksi.
  • Keskeisiä kehittyviä liikkumismuotoja: kävely ja juokseminen, hyppääminen ja hyppely, kiipeäminen, kuperkeikat ja kieriminen, riippuminen, heiluminen ja tasapainoilut, työntäminen, vetäminen, kantaminen, (pois) heittäminen kahdella ja yhdellä kädellä, kiinniottaminen, tarkkuusheitto.