3–6- JA 5–7-VUOTIAAT

TREENI 3–6- ja 5–7-vuotiaille

INTO Sports TREENI 3–6- sekä 5–7-vuotiaille toteuttaa kaikkia konseptin perusperiaatteita. Ilosta, luovuudesta ja monipuolisuudesta ei tingitä!

Sovellamme harjoitteita esimerkiksi musiikkiliikunnasta, tanssista, voimistelusta, kamppailulajeista, palloilulajeista sekä yleisurheilusta – pienelle liikkujalle sopivassa muodossa. Hyödynnämme monipuolisesti välineitä ja telineitä kuten palloja, patjoja, pehmopalikoita, köyttä, rekkiä, renkaita, puolapuita, hyppynaruja, hernepusseja, trampoliinirataa, vanteita ja niin edelleen. Vuoden aikana opimme jo useita satoja tapoja liikkua!

Leikkien ja temppujen muodossa puretaan energiaa ja vahvistetaan kehoa sekä harjoitellaan perusliiketaitoja. Samalla lapset oppivat ryhmässä toimimisen taitoja ja sääntöjen noudattamista. Jo pienestä pitäen tunneille tuodaan myös toisen kannustamiseen ohjaavat rutiinit.

3–6- ja 5–7-vuotiaiden ryhmissä lapset treenaavat jo itsenäisesti valmentajien kanssa ilman omia aikuisia. Kauden ensimmäisillä tunneilla vanhemmat voivat vielä olla tukena. Kausi alkaa turvallisen ilmapiirin luomisella: tutustumme toisiimme ja rakennamme ryhmähenkeä. Turvallisuuden tunne on ensisijaisen tärkeää pienelle ihmiselle, joka vasta harjoittelee itsenäisyyttä ilman omia vanhempia. Rakennamme turvallisuutta lämpimällä vuorovaikutuksella, innostavilla leikeillä ja yhteisillä rutiineilla.

3–7-vuotiaat oppivat perusliiketaitoja kypsymisen ja harjoituksen kautta. Oppiminen tapahtuu parhaiten leikin ja temppujen kautta. Tunneilla lapsi harjoittelee kuin huomaamattaan esimerkiksi tasapainoilun, kiipeilyn, hyppäämisen, nurinasentojen, heittämisen ja työntämisen taitoja.

Valitse tuntipaikkasi tuntikalenterista ja varaa verkkokaupasta!

3–7-vuotias on utelias, innokas ja kokeilunhaluinen ja oppii siksi uutta huimaa vauhtia!

  • Perusliiketaitojen harjoitusta tarvitaan paljon, jotta perusta monimutkaisemmille taidoille tulee vahvaksi. Perusliiketaidot opitaan yleisesti seitsemän ikävuoden kieppeillä.
  • Ikäkaudelle tyypillisiä ilmiöitä: sääntöleikkien opettelu, mielikuvituksen käyttö, roolileikit, sanavaraston kasvattaminen.
  • 7-vuotiaat aloittavat koulun ja ovat useimmiten tottuneet jo toimimaan itsenäisesti. 3–6-vuotiaat sen sijaan vielä harjoittelevat ryhmässä toimimisen ja omatoimisuuden taitoja. Eri-ikäiset toimivat myös toistensa tukena kasvussa, joten hyödynnämme yhteistoiminnallisia rutiineja.